IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ се връща в Израел след 12 години

Руснаците ще продават новия си модел Granta

АвтоВАЗ се връща в Израел след 12 години


Руският производител АвтоВАЗ се завръща на пазара в Израел след 12-годишно отсъствие. Представители на компанията посетиха Тел Авив, където постигнаха договор за начало на продажбите на новия си модел Granta. Планираше се, автомобилът да бъде на пазарите в Близкия изток още през 2011 г., но продажбите бяха отложени заради факта, че автомобилите Lada нямаха ESP, а двигателите им не отговаряха на стандарта Euro-5.

Първа в Израел ще пристигне модификацията с ръчна скоростна кутия и двигатели с обем 1.6 литра и мощност 80 / 90 к.с. Това ще стане през лятото, а през септември ще бъде готова и версията с автоматична трансмисия. В края на годината Granta ще бъде достъпна и на пазарите в Западна Европа срещу цена от 6000 евро.

Освен това АвтоВАЗ има и нов директор по качеството. Това е французинът Лоран Фофан, който заменя сънародника си Паскал Фелтен, чийто договор изтече. Фофан работи от 1994 г. в Renault, където до 2000 г. е бил заместник-директор по производството на двигатели. След това става директор на същия отдел, а по-късно е шеф на програмата за производство на лекотоварни автомобили. Фелтен пък вече ще отговаря за производството на камионите на Renault.

Тагове: lada granta
0 от 500