IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

Резултати от техническите прегледи на TÜV.

Най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия

В Германия, всеки автомобил на възраст над три години преминава през техническите прегледи на организацията TÜV. Прегледите са предназначени за откриване на дефекти при автомобилите или проблеми с тяхната надеждност. Затова и всяка година както автопроизводителите, така и евентуалните купувачи на коли втора ръка чакат с нетърпение резултатите от изпитанията.

Последните резултати от тях показват, че Porsche 911 е автомобилът с най-малко дефекти. Легендарната спортна машина заема първото място в категориите до 7, до 9 и до 11 години и освен това е автомобилът с най-доволни собственици.

Германските коли отстъпват лидерството единствено в класацията за автомобили на възраст до 3 години. Там победител е Toyota Prius, който по-рано през годината се превърна в първият автомобил с алтернативно задвижване, който печели златната значка на TÜV. При возилата на възраст до 5 години най-надежден е Volkswagen Phaeton.

Топ 5 на най-надеждните и най-ненадеждните коли в Германия, според TÜV, вижте на таблиците долу (юли 2010 - юли 2011).


За периода от юли 2010 - юли 2011 над 8 млн. автомобила са преминали през техническите прегледи на организацията TÜV. При тестовете са се провалили 17% от 7-годишните коли, 22 % от 9-годишните и 27 % от 11-годишните. Тези машини ще трябва да претърпят сериозен ремонт, в противен случай ще бъдат спрени от движение.

Първият доклад на TÜV се появява през далечната 1971 година в Кьолн под заглавието: „Колко е безопасен Вашия автомобил? – доклад на TÜV Rheinland”. Две години по-късно, през 1973, първият официален „TÜV Авто доклад” е публикуван под шапката на VdTÜV, а през 1998 TÜV влизат в успешно партньорство с AUTO BILD. Днес докладът AUTO BILD TÜV е безспорен лидер на немския пазар що се отнася до автомобили „втора ръка”.

Тагове: porsche 911 toyota prius
0 от 500
  • #154
    2 rate up comment 4 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 12 години )
    Не мисля, че да лъжеш е качество, което да се срамувам, че нямам, а да си *** не е толкова лошо, колкото да пишеш на български, както Стуичков-почетният доктор би го правилИ коментирай статията, а не се заяждай с хората.
  • #153
    5 rate up comment 7 rate down comment
    mitko ( преди 12 години )
    А, защо в тая статия и официалната на TUV има толкова много разлики?
  • #152
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не ги мисли Hyundai.Мартин Винтеркорн ти плю в лицето,на пук на въздухарските ти хвалби за VW и Audi.Човекът наруши протокола от нетърпение да види най-голямата заплаха за VW Group.Ти по-добре се замисли за собственото ти мизерното дередже.Гледай евтиния кокошарник пред колибата ви.Тази 80-ка ти е наследството.Твоят случай,момче *** е на гол корем чифте пищови.
  • #151
    3 rate up comment 12 rate down comment
    КЛЮН ( преди 12 години )
    А Плюндай дори не са успели да стигнат на собствен ход за прегледа и са отпаднали. Няма по-идиотска кола от кУрейската.
  • #150
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Знаем само,че един с i30 те направи за смях и от тогава ревеш под полата на майка си.От клипа му не се видя да е служебен хюндая.Ти как го позна,я дай линк...:)))
  • #149
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    A, mirizmata sas slujebnata i30(koi lud ti dade na tebe kola,ako i30 e kola de),zanaete li go?
  • #148
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Имайте малко милост към селянчето с аудитата.Какво очаквате да прави?Естествено,че ще лъже тук.Нали се сещате,че беден *** от казанлъшко с ауди 80 е супер отчайващ типаж,на нивото на ***.За това нещастното кюмурче се опитва да се вживява на успял бял батко.Правете се,че му вярвате,ние си го знаем какъв е в действителност.
  • #147
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е как Б4-ка!Нали след това стана на А8,после на А6 и на края от "немския дилър" на RS-ка...:))) Тоя с аудитата е най-големия мишок в този сайт.Той не знаеше,че Ауди са ползвали помпа-дюза.Смятай колко е ***,баси!Казанлъшки ром,какво да говорим повече!
  • #146
    2 rate up comment 11 rate down comment
    аз ( преди 12 години )
    Този който написа минус на долния коментар,се издаде,че е в категорията на въшльовците.
  • #145
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ами ти като слизаш от Ауди Б4-ката как не те е срам?