IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Париж Kia Optima демонстрира самочувствие и амбиции

Kia Optima е сред най-интересните модели на корейската фирма в Париж.

В Париж Kia Optima демонстрира самочувствие и амбиции
Представеният за първи път през пролетта на тази година в Ню Йорк модел, идва и в Европа. 



При това от Kia не се страхуват да заявят ясно, че целта им е да се намесят сериозно в сегмента на автомобилите от среден клас, като си съперничат с Passat, Mondeo и Insignia. Като гледаме дизайна на новия Passat B7, шансовете на привлекателната Kia Optima съвсем не са малки. 



Колата е на същата платформа на която вече жъне успехи по света новият Hyundai Sonata. С Optima, Kia определено има амбиции в Европа, които може да се окажат с покритие. 



Според много коментатори в Париж, новият Passat е прекалено скучен и ординерен, докато Optima от същия клас е нещо доста по-различно. Привлекателен дизайн, кокпит леко обърнат към водача, обемен и комфортен салон, ефективни двигатели и най-вероятно доста по-примамлива цена, това ще са оръжията на Optima в средния клас. 



Двигателите за Европа са два – двулитров бензинов с мощност 170 к.с. и турбодизел с обем 1.7 литра и мощност 136 к.с. Скоростните кутии също ще са две – механична и автоматична с по 6 степени.
0 от 500
  • #48
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Пича ( преди 13 години )
    Преди да даваш каквито и да било съвети би било добре да се спреш с палячовските си номера,които са известни на всеки от участниците във форума!Също така ще е хубаво да спреш да се клонираш с различни имена,да спреш да даваш повече от 1 оценка на мнение,да спреш да псуваш и обиждаш използвайки името на друг и не на последно място да се държиш малко по-културно и сериозно!Продължиш ли в същия дух и не си ли вземеш бележка никой няма да те приема на сериозно и ще си останеш форумният шут.
  • #47
    2 rate up comment 2 rate down comment
    тнт-80 ( преди 13 години )
    Таблото е супер,не като модните табла-половин кръг или счупен на две геврек,който го слагат зад кормилото!Или кръгло-счупено кормило зад иститското кормило!Всички коли едно и също!А тука таблото е от духа на 80-те,спортни и с плам!
  • #46
    2 rate up comment 6 rate down comment
    тнт ( преди 13 години )
    Хубава е колата, само таблото да не бяха изкривили така!
  • #45
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Обективен ( преди 13 години )
    Когато дилемата е м/у кия и опел и мерцедес и бмв, наистина първия е с ограничени финанси. Примера защо собствениците на кия са най-доволни също е добър.Който карал Е класа преди това дали ще е по- доволен от оптимата?
  • #44
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пича ( преди 13 години )
    Дай Боже всеки му такива "ограничени финанси",за да си купи една нова Kia Optima.Я кажи каква е твоята база за сравнение,т.е. какво си помирисвал!Кажи на "простолюдието" на какво мирише в мерц,бмв,ауди!:)
  • #43
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Пича ( преди 13 години )
    Доста свежо и добре изглежда колата.Снимката на интериора е преекспонирана.Не се виждат детайлите и материалите на таблото,но в общи линии и там бива.Много бедно от към двигатели.Само два?!Иначе бензиновия мисля,че идеално ще пастне на това купе,докато дизела,като че ли ще е малко слаб.
  • #42
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Трифорс, Киа се купува от хора с ограничени финанси които не са помирисвали мерц,бмв,ауди.Те нямат база за сравнение/един комшия от лада си взе шевролет авео и се спука да го хвали,а то *** ***/ Ти би си взел една оптима вместо новата петица/ако няма проблем с парите/?
  • #41
    2 rate up comment 4 rate down comment
    mariqna ( преди 13 години )
    passat
  • #40
    3 rate up comment 3 rate down comment
    АЗ ( преди 13 години )
    Ахъ-незнайх!
  • #39
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    МЧИ НЕ!