IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Audi quattro (concept)

Най-накрая Audi разкрива своята „quattro concept” в Париж.

Това е новото Audi quattro (concept)
С нея фирмата отбелязва 30-та годишнина от появата на оригиналния „quattro” модел от 1980 година. Автомобилът е с двигател с пет цилиндъра и обем 2.5 литра. Максималната му мощност е 408 к.с. (300 kW). 



Комбинира се с механична трансмисия с 6 степени. Максималният въртящ момент е 480 Nm. Джантите с размер 20 цола крият керамични спирачни дискове. От Audi дават впечатляваща динамика на автомобила – ускорение от място до 100 км/час за 3.9 секунди и в същото време доста добра ефективност – среден разход на гориво от 8.5 литра на 100 км. 



Този резултат се дължи най-вече на ниското лично тегло на автомобила, който е създаден на базата на RS5. За концепцията „quattro” разстоянието между осите е намалено със 150 мм и е станало 2600 мм. Височината също е намалена с 40 мм. 



Размерите на концепцията са: дължина 4280 мм, широчина 1860 мм и височина 1330 мм. Колата тежи 1300 кг, което е с около 200 кг по-малко от TT RS). За да постигнат това, от Audi са използвали много алуминий и карбон. Капакът на двигателя, задната врата, спойлера и редица други части по каросерията и в интериора са от карбон и фибростъкло. В окачването също има много части от алуминий. 



Фаровете и всички светлини отпред са диодни. Диодна секция има и отзад. Интериорът е изключително изчистен (дори спартански), но много елегантен. Двете седалки тежат само по 18 кг, а таблото е изцяло електронно, като има два режима -  „нормален” и „състезателен”. 



Колата е оборудвана с високотехнологична аудиосистема и мултимедия, позволяваща чрез мобилен телефон да се включи радиостанция от всяка точна на света. 





 Снимки от премиерата в Париж
0 от 500